Förstår inte...

En 18-åring har "sålt" en 14-årig förståndshandikappad flicka till andra män för att utnyttja henne sexuellt. 10 st stod åtalade från början och 4 av dem blev dömda. Två för våldtäkt mot barn, en för grovt koppleri och en för köp av sexuella tjänster. Nu har hovrätten frikänt dem som blev dömda för våldtäkt (en 51-åring och en 35-åring) därför att männen inte har insett att hon var under 15 år... Den 18-åring som blev dömd för grovt koppleri har fått sitt straff sänkt från ett års fängelse till tre månaders fängelse. Den 17-åring som dömts för köp av sexuella tjänster får straffet minskat från 50 till 40 dagsböter. Och eftersom han suttit häktad i nästan två veckor anses bötesbeloppet betalt.

Dessutom blir den 14-åriga flickan utan skadestånd därför att: "Det utnyttjande som hon utsatts för genom 18-åringens koppleri bedöms inte ha varit en tillräckligt allvarlig integritetskränkning"

Hovrätten anser att det är till flickans nackdel att hon inte funnits i rätten och vittnat. Detta trots att det är rätten som har en regel att barn inte är mogna för det och det är alltså därför hon inte funnits med där. Dessutom anser de att hon inte varit tydlig nog med att säga nej till männen...

Jag hoppas fortfarande att jag har missat något i rapporteringen kring det här för annars har vi ett sjukt samhälle..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0