"100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson

Ni som var uppmärksamma upptäckte förstås att jag i mitt förra inlägg om bokcirkeln hade skrivit fel titel på boken :D 100-åringen KLEV ut genom fönstret och ingenting annat :)

Träff nr 6 och 7 i cirkeln och bara det kräver väl en förklaring :) Vi träffades den 6e gången och för första gången bestämde vi att faktiskt ha samma bok till träffen efter. Varför? Jo, de som inte hade läst den eller inte läst hela färdigt ville ha mer tid för den här boken gick bara inte att missa :)

Handling i korthet (om det är möjligt):
Allan Karlsson hamnar efter ett händelserikt liv på ålderdomshem och hans 100-årsdag närmar sig med stormsteg. Något som alla utom Allan själv tycker ska uppmärksammas så mycket som det bara går. Men Allan är van att gå sin egen väg och eftersom firandet är någon han själv inte vill ha så kliver han helt sonika ut genom fönstret och rymmer sin väg. Omständigheter gör att han snart har både polisen och tjuvar efter sig och jakten har börjat. Vi får följa den helt sorglöse Allan i realtid men också följa med på hans livsresa som innehåller bl.a en middag med blivande president Truman och en flera månader lång vandring över Himalaya. Och trots Allans fullständiga ointresse för politik och religion har han påverkat de flesta historiska händelser :) Den här boken är hysteriskt rolig :)

Eller jag och några till tyckte den var hysteriskt rolig i alla fall :) De flesta var överens om att den var rolig men någon tyckte att den blev lite långrandig ibland. Säkert är i alla fall att den bara måste läsas, att få ta del av Allans sorglöshet och uppfinningsrikedom i kniviga situationer är en upplevelse :)

Innan vi skildes åt för den här gången gav jag på förslag att vi istället för att välja ut en bok skulle välja en författare. Då kunde alla läsa den bok som intresserade mest och på det sättet kunde vi alla få ta del av flera böcker samtidigt. Intressant blir det ju också att jämföra de olika böckerna. Finns det likheter, skillnader, teman osv.

Första författaren ut blev Paulo Coelho.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0