Tema: Kläder

Intressant tema och intressanta tolkningar :)

Lästa böcker:
Cay Bond "Bordel de mode": Här var motiveringen inte så svår eftersom det faktiskt är en faktabok om mode. Cay Bond är trendanalytiker och har skrivit om mode ur en rad olika perspektiv. Första gången som vi faktiskt har en faktabok med, kul!

Liza Marklund "Nobels testamente": Nobelfest=urfina klänningar= klädtema :) Om ett mord på en nobelfest som Annika Bengtsson befinner sig på. Bra och lättläst, en typisk Liza Marklund bok. En lagom bok som man läser för underhållningen.

Ann Brashares "Systrar i jeans": En ungdomsbok som valdes för att vår käre bokcirkelvän helt enkelt inte orkade läsa något annat. Kan tillägga att hon nu läser uppföljaren :) Det är en bra ungdomsbok, en "fjortisbok". Handlar om 4 väninnor som skiljs åt inför sommaren och skickar jeansen emellan sig. Jeansen är magiska och anpassar sig till form efter den som bär dem (skulle vara himla lämpligt med såna byxor för övrigt) Boken innehåller kärlek, vänskap, fotboll och så jeans förstås.

David Nicholls "En dag": 20 år, 2 människor och en dag. En kille och en tjej träffas i slutet av skolan, vid examen. Sedan träffas de samma datum varje år (15 juli) och med den dagen som utgångsläge får man veta hur det har gått för dem under året/åren som har gått. Läsvärd.

Nästa tema: Vatten. Ha det gott tills dess :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0