Tema författare: Liza Marklund

Träff nr 9 i bokcirkeln och Liza Marklund var den författare som skulle avhandlas. Två nya medlemmar har vi välkomnat idag också: M och M-L :)

En liten sammanfattning av kvällen:
Lästa böcker: Livstid, Gömda, Asyl och En plats i solen. M-L har också läst "den där nya boken med henne som hon skrivit med en amerikan" osäkert dock vad den heter :) Den är i alla fall helt annorlunda mot alla andra böcker som hon har skrivit.
Mest upprörd: Utan konkurrens var det M som läst Gömda och Asyl. Alla vi som läst dem förut förstår precis varför... En tamt samhälle när människor verkligen behöver hjälp och tama människor som sätter sig själva i klistret för att de inte vet bättre/förstår bättre/orkar mer osv.
Kvällens citat: Också M som trots sin upprördhet säger om Asyl: "Det händer inte så mycket nu" :)
Om Liza Marklund: Oavsett vad hon skriver för böcker så skriver hon lättläst, bra och fängslande. Handlingarna är lätta att följa med i och passar utmärkt som lite slöläsning där det inte krävs något större engagemang (förutom då kanske Gömda-serien) men som ger en bra läsupplevelse.
Nästa träff: Under kvällen pratas det många olika böcker och boktipsen haglar. Det är verkligen svårt att träffas bara en gång i månaden när det är såååå många böcker vi skullle vilja läsa. Svårt att träffas oftare också eftersom man faktiskt ska hinna läsa ut böckerna också ;) Men vi i bokcirkeln är ju ett gäng smarta kvinnor så det löste vi snabbt genom att byta tema. Så till nästa gång läser vi inte en särskild författare utan vi läser varsin självbiografi helt enkelt. På det viset får vi ta del av ännu fler författare och bra böcker tyckte vi :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0